Welkom
  Over mijzelf
  Astrologie
  Horoscoop algemeen
  Soorten horoscopen
  Consult
  Coaching
  Cursus - workshop
  Griekenland
  Tarieven
  Contact
  Links
     
 

 

Horoscoop

 

 

Een horoscoop is een momentopname van het universum, het geeft een situatie weer van een bepaalde gebeurtenis op een bepaalde tijd en plaats op aarde.
Er wordt als het ware een foto gemaakt, de horoscooptekening, een kosmisch patroon, dat is samengesteld uit symbolen die op een complexe manier met elkaar zijn verbonden.

 

Er kan een horoscoop gemaakt worden op basis van verschillende items, bijvoorbeeld een land, stad of natie. Maar ook op basis van een collectieve of persoonlijke gebeurtenis of vraagstelling.

 

De meest bekende is de geboortehoroscoop, een nauwkeurige kaart van hemel en aarde, zo uniek als een vingerafdruk of dna-profiel.
Het weerspiegelt de karakteristieken van de persoonlijkheid, de aanleg, talenten en mogelijkheden, kracht en kwetsbaarheid.

 

Soms is het moeilijk om met een objectieve blik naar jezelf te kijken, dit kan op verschillende momenten in je leven vragen of twijfels oproepen.
Een persoonlijke horoscoop kan licht werpen op zaken die je zelf niet ziet of waar je onbewust de ogen voor sluit.

 

Een horoscoopanalyse kan je veel vertellen over je ware persoonlijkheid, wat jouw behoeften en verlangens zijn en hoe je je op verschillende manieren zou kunnen uitdrukken en opstellen in dit leven op een manier die bij je past. Dit brengt je dichter bij jezelf  en het kan een hulp zijn bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

De keuzen die je maakt of zal maken en wat je met je capaciteiten doet, staan niet vast in de horoscoop. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor.
Wel kan de horoscoop een waardevol hulpmiddel zijn om jezelf beter te begrijpen en jezelf te accepteren. Zo kun je je eigen weg gaan vanuit bewustwording en kracht.

klik voor vergroting