Welkom
  Over mijzelf
  Astrologie
  Horoscoop algemeen
  Soorten horoscopen
  Consult
  Coaching
  Cursus - workshop
  Griekenland
  Tarieven
  Contact
  Links
     
 

 

Griekenland

 

 

Een stukje geschiedenis

Bij de ontwikkeling van de Astrologie heeft Griekenland een grote rol gespeeld.
De Griekse astronoom Ptolemaeus uit Alexandrie heeft een klassiek beeld van het heelal neergezet. Hij werkte een systeem uit om de bewegingen van de planeten te verklaren (de Almagest). Dit werk inspireerde generaties astronomen.
Dankzij verbeterde waarnemingsmethoden werden sterren in groepen geordend, de zogenaamde sterrenbeelden. Zij werden geassocieerd met voorwerpen, dieren of mythische figuren. Men begon menselijke en goddelijke kwaliteiten te projecteren op de bewegingen van zon, maan en planeten. De hemel begon te leven.

 

In het oude Griekenland waren astronomie en mythologie nauw met elkaar verbonden. De oeroude verhalen zijn nog springlevend, ze zijn in staat onze diepste gevoelens en verlangens te beschrijven en ze kunnen een uitstekende uiteenzetting geven van de innerlijke processen die zich in de mens afspelen.
Onze basisbehoeften verschillen hoegenaamd  niet van wat mensen duizenden jaren geleden bezig hield. De uiterlijke vorm, de invulling is veranderd, de fundamenten blijven bestaan.
Wij denken, voelen en handelen zoals ingegeven door oeroude patronen en archetypische basisvormen.

 

Verbonden met de astrologie en de geboortehoroscoop is het interessant om die patronen in jezelf te ontmoeten  en is Griekenland het land bij uitstek om kennis te maken met de wereld van de hedendaagse astrologie en de Griekse mythologie.

 

 

 

 

Ik heb het voornemen om in de nabije toekomst workshops te ontwikkelen op het Griekse eiland Samos. Als dit zover is, zal ik dat op deze pagina vermelden.