Welkom
  Over mijzelf
  Astrologie
  Horoscoop algemeen
  Soorten horoscopen
  Consult
  Coaching
  Cursus - workshop
  Griekenland
  Tarieven
  Contact
  Links
     
 

 

Iets over Astrologie

 

 

In de loop van duizenden jaren heeft de astrologie een hele ontwikkeling ondergaan.
Ontstaan uit het waarnemen van ritme en ordening in de natuur, zoals de bewegingen van Zon, Maan, Sterren en Planeten.
Het was als het ware een methode om tijd en richting te bepalen, voorspellingen te doen en te overleven in donkere, onzekere tijden.
Oude beschavingen hebben een grote invloed uitgeoefend op o.a. de duiding van planetaire configuraties. Vooral in de Griekse oudheid hebben geleerden deze figuraties opgetekend en verbonden zij er namen van Goden en hun mythen aan.

 

Astrologie nu is functioneel op een ander niveau, dat ons inzicht kan geven in elk onderdeel van ons leven.

 

De twaalf Zonnetekens vormen de basis van de astrologie en onthullen een bescheiden maar krachtig aftreksel van onze aangeboren karaktertrekken.

De astrologie gaat ervan uit dat een mens niet alleen door erfelijke factoren, omgeving en opvoeding wordt beinvloed, maar ook door de onderlinge stand van de planeten van het zonnestelsel op het moment van geboorte.

 

 

De planeten hebben allemaal hun plaats in de Dierenriem en symboliseren bepaalde behoeften, verlangens, drijfveren en krachten, naar aanleiding waarvan wij keuzen maken in het leven.

 

De astrologie maakt het mogelijk om een persoon-lijke geboortehoroscoop op te stellen, die diep ingaat op onze ware natuur en de onzichtbare deeltjes van onze geest.
Dit prachtige instrument kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en steeds dichter bij jezelf te komen.